Кристиан Вигенин стана зам.-шеф на Караянчева

БСП нямаше представител в ръководството на НС
10
Кристиан Вигенин стана зам.-шеф на Караянчева
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Кристиан Вигенин бе избран за зам.- председател на Народното събрание.

Мястото на БСП в ръководството на парламента остана празно повече от година, след като парламентът  гласува оставката на Валери Жаблянов заради думите му, че "Народния съд е необходимо зло". В знак на протест срещу това решение, социалистите оставиха заместник-председателското място празно от февруари 2018 година досега.

"Предизвикателство е да бъдеш зам.- председател на институцията с най-ниско одобрение. Приех с благодарност номинацията на колегите от парламентарната група, защото вярвам, че Народното събрание е храм на демокрацията и ще отстоявам това разбиране. То е призвано да поставя на първо място интересите на гражданите и с работата си ще се старая да покажа, че това е възможно. Искам в ръководството на парламента да работим в съгласие, но съм готов да се противопоставям категорично на всичко, което противоречи на моите и на БСП базисни принципи - мир, демокрация, свобода, справедливост, солидарност”, каза Вигенин, цитиран от пресцентъра на БСП.

Вигенин е магистър по международни отношения и по макроикономика в УНСС, има редица специализации в чужбина. Бил е външен министър (2013-2014), един от първите български евродепутати (2007-2013), зам.-председател на Групата на социалистите в ЕП, народен представител в 40, 43 и 44 НС. Вицепрезидент е на
Парламентарната асамблея на ОССЕ. До момента заемаше поста председател на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове.

Зам.-председателят на ПГ на БСП за България Драгомир Стойнев бе избран за председател на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове.


Георги Гьоков бе избран за председател на Комисия по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
по-близко до народа преди 4 години
Списващите братя и сестри днес са решили да надминат себе си по синтактически небивалици !Пуста мания за оригиналност и стремеж читателят да бъде шашнат на всяка цена !Да ви имам методите журналистически !
7
0
 
4
 
! Отговори
Правилно е: преди 4 години
1.Кристиан Вигенин стана зам. на Караянчеваили2.Кристиан Вигенин стана зам.-шеф на НС.ИЗКАЗЪТ.... тенденциозен.. или .. неграмотен...
6
0
 
3
 
! Отговори
Вигенин преди 4 години
е ЗАМЕСТНИК на Караянчева, а НЕ Е зам.-шеф на Караянчева: изречението е неправилно построено и се "подразбира, че Караянчева има ШЕФ и Вигенин е замнестник на НЕЙНИЯ шеф-т.е.- ВИГЕНИН й е зам-шеф.ПУстите му БСП-ари.....
5
1
 
3
 
! Отговори
Петко преди 4 години
Поредният ***....
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един по един - та до един. Накрая ГЕРБ и БСП ще се прегърнат, което е и съвсем логично. А за Корнелия каква ли ще е офертата? ПР на ББ?
3
1
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Любовникът на Гей Дмитриевич, ***, станал заместник на шефа на другарката Караянчева. И какво от това?
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво бе Кристиянчо! Идеален избор!Сега ще сме в тон с политкоректноста - жена предцедател, г.ей заместник...остава да намерим някой от ромското малцинство или негъ.р за квестор и сме бомба.
1
0
 
13
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Ха-ха вижте си заглавието излиза, че Вигенин е заместник на шефа на Караянчева.